RKC Waalwijk – PSV 3-2

Eredivisie
Mandemakers Stadion
11.08.2012
Toeschouwers: 6.942

Op de dag zelf werd besloten om richting Waalwijk te gaan. Gelukkig kon dit aangezien het een vrije verkoop was voor deze wedstrijd, bijna een unicum in Nederland. ‘s Middags het kaartje online besteld en 45 minuten voor de aftrap kon ik het moeiteloos ophalen bij de kassa.

Dankzij mijn eerste bezoek aan het stadion, jaren terug, wist ik dat parkeren geen enkel probleem bij het stadion is. Het grote grasveld naast het stadion dient nu nog steeds als (gratis!) parkeerplek. Het stadion heeft ook geen verandering meer ondergaan.


De eerste competitiewedstrijd van het seizoen, uit naar RKC, dacht iedereen dat PSV een makkelijke avond zou hebben. In de beginfase leek dit ook het geval, Jeremain Lens maakte na 8 minuten al de 0-1. Enkele minuten later werd een zuivere strafschop onthouden, Jethro Willems werd in het strafschopgebied neergehaald. Naar mate de wedstrijd vorderde bleek het zwakke punt van PSV van afgelopen seizoen nog steeds het zwakke punt te zijn, de verdediging. Na een eigen doelpunt (Bouma) en 2 zwak verdedigende acties kwam RKC op een 3-1 voorsprong. De 3-2 van Matavz en een rode kaart voor RKC was niet voldoende en zo opende PSV het nieuwe seizoen in mineur.
 
Posted by Picasa