1.FC Union Berlin – PSV Eindhoven 1-1

Vriendschappelijk
Stadion an der Alten Försterei
29.07.2012
Toeschouwers: 8.572

Op 1 dag na exact 11 jaar geleden bezocht ik Stadion an der Alten Försterei voor de eerste maal. Toen betrof het de eerste wedstrijd in het betaalde voetbal (2. Bundesliga) in de clubhistorie van de Berlijnse club. Tegenstander op deze maandagavond, 30 juli 2001 was Hannover 96. Vandaag was het voor zowel Union Berlin als voor PSV de laatste oefenwedstrijd voordat het seizoen officieel begint.

Sinds mijn laatste bezoek is bijna alles veranderd aan het stadion. Waar 11 jaar geleden een stadion stond met een kleine overdekte hoofdtribune en 3 zijdes onoverdekt met staanplaatsen staat nu een (op de in aanbouw zijnde hoofdtribune na) een geheel overdekt stadion met voornamelijk staanplaatsen. Vanwege het ontbreken van de nodige financiën is het “nieuwe” stadion mede door de hulp van de supporters tot stand gekomen. Afgelopen week is men ook begonnen aan de bouw van de nieuwe hoofdtribune.


Beide clubs hebben in hun voorbereiding op het seizoen 2012-2013 nog geen nederlaag geleden. Waar PSV tegenstanders als PAOK, Benfica en Athletic Bilbao heeft verslagen, hebben de Berlijners het Schotse Hibernian verslagen en een clubrecord gevestigd door met liefst 23-1 van VFB Pommern te winnen. Union kwam binnen 2 minuten al op voorsprong door een doelpunt van Terodde. Waar Union de wedstrijd allang op slot had kunnen gooien door meer doelpunten te maken was het Memphis Depay die de gelijkmaker, 9 minuten voor tijd, uit een vrije trap maakte. 
 
Posted by Picasa