07.09.2008
Toeschouwers: ca.100
Na veel verhalen en foto’s gezien te hebben werd het eens hoogtijd dat we Stade du Crossing in Brussel-Schaerbeek gingen bezoeken. Anderhalf uur zijn we onderweg om bij dit ernstig vervallen stadion te komen.

Stade du Crossing is het stadion waar vroeger Crossing Schaerbeek heeft gespeeld. In de jaren ’60 van de vorige eeuw speelde Crossing Schaerbeek 4 seizoenen lang in de hoogste klasse van Belgie. In 1984 trad zelfs Bob Dylan in dit stadion op. Vandaag de dag ligt het stadion er vervallen bij. Tientallen jaren is er geen onderhoud gepleegd met als gevolg dat slechts 1 tribune nog maar toegankelijk is voor publiek. Overal in het stadion heb je het gevoel dat er iets naar beneden kan komen vallen. Tegenwoordig spelen 2 clubs in dit stadion: FC Kosova Schaerbeek en RC Schaerbeek, beiden uitkomend in de 3e Provinciale.

Vandaag de wedstrijd tussen FC Kosova Schaerbeek, een club opgericht door Albanezen, en RCS Machelen. Een derby zou je het kunnen noemen, maar ja dat is met elke tegenstander uit deze klasse. De eerste helft was helemaal voor FC Kosova, de spelers gingen rusten met een 2-0 voorsprong. Na rust leken de verhoudingen meer in evenwicht, toch wist Kosova nog 2x het net te vinden en stelden met 4-0 de overwinning veilig. De scheidsrechter had het vandaag druk, ca. 15 gele kaarten en 1x rood (Machelen).