KV Red Star Waasland – FC M. Brussels 2-1

Exqi League
Stadion Puyenbeke
30.08.2008
Toeschouwers: 650

De club Red Star Waasland ligt in de gemeente Sint Niklaas, voor ons gezien net achter Antwerpen. De heenreis verliep, op een kleine file bij Sint Niklaas na, goed. Het stadion wisten we nog te liggen toen we na een wedstrijd in Hamme hier nog even een kijkje gingen nemen.

Bij aankomst zie je al met duidelijke letters de clubnaam boven de toegangspoort prijken. Helaas hadden we een staanvak op de hoofdtribune waardoor we deze niet goed in zicht kregen. De enige andere tribune was aan de overzijde, met aan de linkerkant een aardig gevuld gastenvak. Achter de doelen zijn de welbekende Belgische reclameborden.

Na een goed verzorgd Dinamo Kiev te hebben gezien daalt het voetbalniveau naar een laagtepunt in de Belgische Tweede Klasse (vanaf dit seizoen Exqi League). FC Brussels had dan misschien wel het betere van het spel maar mocht met een 1-0 achterstand de rust ingaan. Na rust maakten de hoofdstedelingen nog wel de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd mocht FC Brussels met 10 man verder spelen, een minuut later viel de 2-1 voor Red Star.