Cofidis Cup
01.08.2008
Stade Communal Louis Manne
Toeschouwers: ca. 400

De tweede ronde van de Cofidis Cup bracht ons naar de derby Bas-Oha – RFC Huy. De twee stadionnetjes van deze 2 clubs liggen nog geen 5 km van elkaar. Naar mate het fluitsignaal dichterbij kwam hoe drukker de parkeerplaats en de omringende straatjes werden.

Bas-Oha, wat vorig jaar nog Vierde Klasse speelde, beschikt over een klein stadionnetje. Het stadion ligt wel in een prachtige omgeving, omringd tussen heuveltjes en liggend aan de Maas. Aan de lange zijde bevind zich een onoverdekte staantribune met daartegenover een soort fietsenstalling waaronder je mag gaan zitten. Hoe laag de clubs ook spelen in België, een grote kantine is altijd voor handen. Als men iets boven de kantine kijkt, zie je een kerkje dat boven het stadion uittorent.

Binnen 5 minuten scoorde Huy het eerste doelpunt van de dag, de 0-1 stand was ook de ruststand. In de tweede helft maakte Bas-Oha een eigen doelpunt. Een speler wilde de bal met de borst terugspelen naar de keeper maar deze schatte de bal verkeerd in, de bal verdween tegen de netten. In het vervolg van de wedstrijd sprong Huy beter met de kansen om en werd het uiteindelijk 1-4.