VVV Venlo – PSV Eindhoven 1-1 (vvv wns 4-2)

Vriendschappelijk
30.07.2008
Seacon-Stadion De Koel
Toeschouwers: 5.063

Na ruim driekwart jaar liet ik me weer eens vertonen in De Koel. De wedstrijd ging vanavond om de Herman Teeuwen Memorial. Vorig jaar was PSV ook al tegenstander voor deze wedstrijd, deze werd door PSV gewonnen na het nemen van strafschoppen. Door de transfer van Nordin Amrabat naar PSV, wordt deze wedstrijd vanavond weer gespeeld.

Stadion De Koel is een van de mooiere stadions van Nederland. Dit stadion bevat aan 2 zijden een steriele tribune. Aan de andere 2 zijden, zijn de stoeltjes verdeeld over 2 ringen, uniek in de Eerste Divisie. Over enkele jaren zal VVV dit stadion gaan verlaten, er wordt gesproken over een nieuw stadion op het oud kazerne terrein in Blerick, nabij de Maas.

Bij PSV ontbraken vanavond enkele spelers wegens verplichtingen met het Olympisch Elftal, verder waren Brechet en Koevermans nog geblesseerd. PSV begon goed aan de wedstrijd en scoorde binnen 2 minuten de 0-1 via Afellay. Hoe verder de wedstrijd vorderde hoe slechter het spel. In de 93e minuut kwam VVV langszij door Sandro Calabro. Strafschoppen moesten uitwijzen wie de winnaar zou worden. VVV deed dit beter en de eerste prijs is binnen. Voor scheidsrechter Van Hulten zal deze wedstrijd waarschijnlijk een staartje krijgen. In de laatste minuten zou hij Afellay uitgescholden hebben. Verdediger Frank van Kouwen (VVV) heeft dit ook gehoord.