K. Rupel Boom FC – Sint Gillis Waas 1-0

Cofidis Cup
Gemeentelijk Parkstadion
27.07.2008
Toeschouwers: ca. 300

Op deze warme en broeierige zomerdag gingen we naar het Belgische Boom. Boom ligt ongeveer 10 kilometer onder Antwerpen en was binnen anderhalf uur bereikt. De naam van de club is vernoemd naar het riviertje De Rupel.

Het Gemeentelijk Parkstadion ligt zoals de naam al doet vermoeden in een stadspark. Nu alles in de zomerse bloei staat is de omgeving mooi om te zien. De kaartjes werden gekocht aan de achterzijde van de tribune. Eenmaal in het stadion proef je meteen weer de Belgische stadionnostalgie. Een schitterende overdekte zittribune, aan de overzijde een overdekte staantribune en achter de doelen onoverdekte staanplaatsen. Doordat alles dicht op het veld staat is het een knus stadion. Het stadion beschikt zelfs over lichtmasten.


De eerste officiele wedstrijden in Belgie zijn de wedstrijden die gespeeld worden in het kader van de eerste ronde in de nationale beker, de Cofidis Cup. Rupel Boom (3e klasse) nam het op tegen Sint Gillis Waas (1e klasse provinciale). Op het veld was het klasseverschil niet te zien. De grootste kans in de eerste helft was zelfs voor de bezoekers. In de tweede helft werd Rupel Boom wat sterker en dit resulteerde in de 1-0 overwinning.

Posted by Picasa