1.FC Kleve – Northampton Town 1-3

Vriendschappelijk
Gustav-Hoffmann-Stadion
17.07.2008
Toeschouwers: ca. 100

Na gisteren in Goch te zijn geweest bracht de auto ons vandaag enkele kilometers verder, Kleve. Enkele jaren geleden was ik al even in het Gustav-Hoffmann-Stadion geweest, voor aanvang van de wedstrijd 1.FC Kleve – Schwarz-Weiss Essen in het naastgelegen stadion auf der Webershöhe (tegenwoordig Volksbankarena).

Nu was het dus het moment aangebroken dat FC Kleve in het Gustav-Hoffmann-Stadion ging spelen. Dit alles omdat de Volksbankarena op dit moment werd verbouwd. Om het veld heen ligt een ouderwetse atletiekbaan. Een staantribune aan de lange zijde en voor de rest bestaat het uit graswallen met onderaan enkele treden staanplaatsen.

In het kader van de 1. internationale Klever Fussballwoche, werd er een toernooi gespeeld verspreid over enkele dagen. De deelnemers waren: OFI Kreta, Vihren Sandanski, Northampton Town en 1.FC Kleve. Vanavond dus 1.FC Kleve – Northampton Town. Er waren zo’n 30 Engelse supporters meegekomen om hun ploeg te ondersteunen in dit toernooi. “The Cobblers” waren uiteindelijk met 1-3 te sterk voor de ploeg van Arie van Lent.

Posted by Picasa