Valenciennes FC – OGC Nice 2-0

Ligue 1
Stade du Hainaut
29.04.2012
Toeschouwers: 13.286
Om op de terugweg van Parijs naar huis een wedstrijd mee te pakken kwam het goed uit dat Valenciennes op deze zondagmiddag een thuiswedstrijd speelde tegen Nice. Sinds een jaar heeft Valenciennes een nieuw onderkomen gevonden, enkele meters achter het oude stadion. Op onderstaande foto zie je het nieuwe stadion en op de vlakte ervoor stond het oude Stade Nungesser.
Van buiten is het stadion een glimmende verschijning, vooral als de zon er fel op schijnt. Van binnen is het een en al rood. Het stadion past precies in het plaatje van stadions die elders in Europa al velen van worden gebouwd.
Voor beide clubs stond vanmiddag niets meer op het spel. Dit was ook zichtbaar op het veld. Uiteindelijk won de thuisploeg met 2-0. Nice speelde na 12 minuten al met 10 man en was de hele middag weerloos.