Germinal Beerschot – Neftchi Baku 1-1

UEFA Intertoto Cup
Olympisch Stadion
05.07.2008
Toeschouwers: 4.411

Antwerpen was de plaats van bestemming vandaag. De auto geparkeerd in een nette wijk in Wilrijk waarna ik nog 1.5 km moest wandelen naar het Olympisch stadion. Bij het stadion aangekomen moest ik nog een ticket kopen. De ticketcorner zit in een hoekje van de kantine en er stonden nog honderden mensen voor me voor een kaartje. Achteraan moest een nummer getrokken worden, mijn nummer was D48 en ze waren nog maar bij B80. Door deze dwaze manier van ticketverkoop kwam ik 5 minuten te laat het stadion binnen. Wel had ik een ticket gekregen op de leren stoelen van de eretribune. (alles was net zo duur vandaag)

Het Olympisch stadion is gebouwd voor de Olympische zomerspelen van 1920. Als je nu in het stadion zit zul je nooit geloven dat zich hier de Olympische spelen hebben afgespeeld. Het stadion is in de loop der jaren natuurlijk enorm veranderd en tenslotte in een puur voetbalstadion omgebouwd. Voorheen was het een ovaal stadion. Het stadion bestaat uit 4 losstaande zittribunes en heeft een capaciteit van ruim 12.000 toeschouwers.

De tweede ronde van de Intertoto is aangebroken en de eerste Belgische club stroomt in dit toernooi. Nadat Cercle Brugge zich af had gemeld voor dit toernooi nam Germinal Beerschot dankbaar gebruik hiervan en eiste de plek van Cerlce op. De tegenstander Neftchi baku is afkomstig uit de voormalige sovjetrepubliek Azerbaidjan. De wedstrijd wordt gekenmerkt door curieuze doelpunten. De 1-0 viel door een schot onderkant lat. De assistent scheidsrechter besloot dat deze bal over de doellijn was geweest. Na 30 minuten maakte Neftchi Baku de gelijkmaker. Het schot leek op de binnenkant van doelpaal te belanden en uiteindelijk achter de achterlijn. De spelers van Baku tekenden protest aan bij de scheidsrechter. De assistent scheidsrechter was van mening dat dit schot een doelunt was. Hoe kan dit nou denkt iedereen?? De waarheid was echter dat het schot zo perfect in de kruising vloog dat de bal tegen de winkelhaak vloog en toen uit het doel is beland en over de achterlijn is geraakt. Het publiek was het hier niet mee eens en floot de spelers van Baku nog een hele tijd uit. Achteraf bleek het arbitrale trio het bij het rechte eind te hebben gehad en dat het 2 zuivere doelpunten waren. Germinal kreeg in de tweede helft nog een strafschop (ook hier was iedereen in de war, niemand zag wat er gebeurde). Didier Dheedene mocht de bal erin schieten maar schoot torenhoog over. Het bleef bij 1-1. Bekijk hier de beelden op Samenvatting TV

Posted by Picasa