FC Etzella Ettelbrück – FC Locomotive Tbilisi 0-0

UEFA Intertoto Cup
Stade Centre Sportif “Deich”
21.06.2008
Toeschouwers: 259


Op de langste dag van het jaar begint voor mij persoonlijk het seizoen weer. Na 3 weken van wachten dient zich de eerste wedstrijd dankzij de UEFA weer aan. Ettelbrück is de eindbestemming voor vandaag. Na een rit door de Belgische Ardennen slaan we af bij Bastogne en duiken Luxemburg weer in. Na een voordelige tankstop zijn we richting het stadion gegaan. De wedstrijd van vandaag is er een in de strijd om de Intertoto Cup (al winnen ze geen echte cup). Dit zal tevens het laatste jaar zijn dat dit toernooi bestaat.

Het stadion “am Deich” ligt aan de rand van het dorpje Ettelbrück. Voor het stadion liggen voldoende parkeerplaatsen om je auto zorgeloos neer te zetten. Het meest kenmerkende aan dit stadion zijn de overdekte toegangspoortjes. Voor de rest bevat het stadion een onoverdekte tribune aan de lange zijde en aan de “hoofdzijde” een overdekte zittribune met daarnaast twee identieke onoverdekte zittribunes. Achter de doelen bevindt zich niets. Verder beschikt het stadion over een atletiekbaan rondom het veld.

De tegenstander van vandaag was het Georgische FC Locomotive Tbilisi. Ondanks dat zij 10e geworden zijn in de Georgische competitie mogen zij meedoen aan dit toernooi. Eigenlijk zou Olimpi Rustavi meedoen maar deze zijn door de Georgische bond uit het toernooi gehaald. De reden is onbekend bij mij. De wedstrijd is zoals zo vaak in het Luxemburgse land niet om aan te zien. Er gebeurd vrij weinig. Hoogtepunt was een schot op de paal van de thuisploeg.

Posted by Picasa