FC Metz – Le Mans UC 72 4-3

Ligue 1 Orange
Stade Saint Symphorien
17.05.2008
Toeschouwers: 12.263


Vanuit Elversberg zijn het ongeveer 80 kilometer naar Metz toe. We waren ruimschoots op tijd in Metz en de parkeerplaats was zo gevonden (100 meter van het stadion). Na eerst een rondje om het stadion te hebben gelopen, hebben we een kleine stadswandeling gemaakt, van het stadion naar het station en terug. Na het eten van een broodje Hamburger zijn we het stadion binnengegaan.

Stade Saint Symphorien bestaat uit vier los staande tribunes. De meest opmerkelijke is die achter het doel staat met 3 ringen. Aan de lange zijden staan 2 tribunes die maar 1 ring bezitten en aan de andere kant achter het doel een tribune met 2 ringen. Het stadion ligt tussen een riviertje en de beroemde Route du Soleil. Menig vakantieganger die naar Spanje is gegaan heeft dit stadion zeker gezien.

FC Metz was voor aanvang van deze wedstrijd al enkele weken gedegradeerd. Voor Le Mans stond nog een plek in de UEFA Intertoto Cup in het vooruitzicht. De beide teams maakten er zowaar een doelpuntenfestijn. De uutslag werd 4-3 voor FC Metz. Het stadion zat nog niet eens voor de helft gevuld, mede dankzij de slechte prestaties van FC Metz natuurlijk.

Posted by Picasa