Stade de Reims – FC Nantes 3-3

Ligue 2 Orange
Stade Auguste Delaune
16.05.2008
Toeschouwers: 8.433


Vrijdagmiddag om 12:00 vertrokken naar de Champagnestreek. Via Luik, Namur, Bertrix en Sedan kwamen we in Reims aan. De dag ervoor stond op de website van Stade de Reims dat er nog maar 500 kaartjes beschikbaar waren voor de laatste competitiewedstrijd tegen FC Nantes. Met vol vertrouwen zijn we naar Reims gereden (mocht het niet lukken zou Sedan een optie zijn, ook al had ik deze al bezocht) Ruim een uur voor de wedstrijd mochten we ons trotse bezitters noemen van een ticket.

Stade Auguste Delaune, gelegen aan de snelweg Metz – Parijs, staat nog volop in de steigers. Twee van de vier tribunes zijn vandaag open voor publiek. Het scheelt wel in aanzicht dat de andere 2 tribunes qua aanbouw al bijna klaar waren. Volgend seizoen moet het stadion af zijn. Van buiten staan 4 “luciferstokjes” als lichtmasten. Van binnen ziet het stadion er aardig uit. Als het helemaal af is staat hier een pareltje van de Champagnestreek.

Stade de Reims is voor iedere voetballiefhebber bekend om zijn historie. De eerste EC I finale ging tussen deze club en Real Madrid, dat overigens ook het toernooi won. Vandaag de dag speelt Stade de Reims, al sinds eind jaren ’70, in de Franse 2e divisie. Promovendus FC Nantes was vandaag op bezoek en hadden ook wel zin in een feestje. De supporters van Nantes zouden de hele wedstrijd door bengaals vuur afsteken. De wedstrijd zelf werd ook een spektakel: 3-3

Posted by Picasa