Olympique Lyonnais – US Quevilly 1-0

Coupe de France
Stade de France
28.04.2012
Toeschouwers: 76.229
De reden voor het bezoek aan Parijs dit weekend was wel de bekerfinale van Frankrijk. Nadat we uit Ivry vertrokken waren en heel Parijs doorkruist hebben kwam we toch nog ruimschoots op tijd aan bij het Stade de France. Meteen viel de gele “zee” op van supporters uit het kleine plaatsje Quevilly, nabij Rouen. Honderden bussen stonden in de omgeving geparkeerd.
Stade de France is gebouwd voor het WK van 1998, inmiddels 14 jaar geleden, maar mag nog steeds meedoen met de topstadions van Europa. De infrastructuur naar en van het stadion is uitstekend geregeld waardoor er nauwelijks wachttijden zijn bij de metro en/of trein. Dit stadion is voor mij persoonlijk een van de mooiste dat ik bezocht heb.
De finale was voor velen al een gelopen zaak. Olympique Lyon zou dat kleine clubje uit de derde divisie wel even oprollen. Uiteindelijk gebeurde dit ook maar het liep alles behalve gemakkelijk. Nadat Quevilly eerder Olympique Marseille en Stade Rennais had uitgeschakeld hielden ze ook goed stand tegen de miljonairs uit Lyon. Door een doelpunt van Lopez (beter bekend bij ons als Lisandro) won Lyon de nationale beker.