FC Basel – FC Zürich 4-0

Axpo Super League
Sankt Jakob Park
02.05.2008
Toeschouwers: 29.098

Vrijdag, 12:00 uur, vertrek richting Basel. Deze avond speelt FC Basel tegen FC Zürich. Via de A61 richting zuiden komen we omstreeks 17:30 aan bij het Formule 1 Hotel Bâle – Mulhouse. Hier onze spullen even opgeborgen en linea recta naar St. Jakob Park gegaan. De controle bij de grens stelde niet veel voor (een dag later wel staande gehouden en alles gecontroleerd). De auto geparkeerd tegenover het stadion gelegen parkeergarage. 2 Uur voor de match was het al een drukte van jewelste rondom het stadion. De tickets waren vantevoren al gereserveerd en lagen netjes op ons te wachten

Het St. Jakob Park is een van de stadions die gebruikt gaat worden voor Euro 2008 in Zwitserland en Oostenrijk. Basel krijgt de openingswedstrijd Zwitserland – Tsjechië. Voor dit toernooi heeft het stadion aan een van de lange zijdes een derde ring gekregen. Vanavond zou ook de nieuwe grasmat die gebruikt gaat worden voot het EK in gebruik genomen worden. De rest van hets tadion bestaat uit 2 ringen.

FC Basel staat 2e in de Zwitserse competitie, met punten gelijk aan YB Bern, dat vanavond een uitwedstrijd heeft bij Neuchatel Xamax. FC Zürich staat 3e met 17 punten achterstand. Het stadion zat met bijna 30.000 toeschouwers goed gevuld. Wij zaten in eerste instantie achter het doel naast de FC Zürich supporters. Nadat deze uitsupporters met bengaals vuur naar de FC Basel supporters begonnen te gooien werd ons vak gedeeltelijk ontruimd. Wij mochten plaats gaan nemen op de 3e ring aan de lange zijde. De wedstrijd is “maar” 5 minuten stilgelegd omdat er ook vuur op het veld was gegooid.
FC Basel won de wedstrijd met gemak. 4-0 was de eindstand. YB Bern verloor bij Neuchatel Zamax en FC Basel is de nieuwe koploper in de Axpo Super League.

Posted by Picasa