RFC Seresien – White Star Woluwe 1-0

Derde Klasse B
Stade du Pairay
26.04.2008
Toeschouwers: ca. 200

Een zaterdagavond in de lente, tijd om naar Seraing af te reizen. Het Stade du Pairay staat al lang op mijn lijstje om eens te bezoeken. Ik ken het stadion nog van de televisie toen Seraing nog in de hoogste klasse van het Belgische voetbal vertoefde. Na een uurtje rijden komen we aan bij deze parel.

In een woonwijk liggend torenen de lichtmasten boven de huizen uit. Dit stadion ligt werkelijk prachtig en doet meteen aan oudere engelse stadions denken. Voor de derde klasse is dit stadion te groot. De tribunes zijn in een dergelijke staat dat ze in Nederland al lang afgesloten zouden worden voor het publiek, in Belgie niet gelukkig. In dit stadion heerst de nostalgie van de jaren 80 nog. Het stadion bestaat uit 3 overdekte trubunes, aan de lange zijden een zit en een staantribune. Achter de doelen, aan de industriezijde ligt de kantine en er recht tegenover een overdekte staantribune waar niemand op staat (je kunt er wel komen)

White Star Woluwe staat in de bovenste regionen van de derde klasse B en doen nog mee om promotie al staat RFC Liege er rooskleuriger voor. Seresien blijkt een middenmotor te zijn. De laatste wedstrijden van Seresien zijn bijna allemaal verloren gegaan. Vanavond zou het anders zijn, in de 65e minuut maakt Seresien het enige doelpunt van de wedstrijd tot groot genoegen van de aanwezige supporters.

Posted by Picasa