Fortuna Düsseldorf – Rot Weiss Essen 0-1

Diebels-Niederrheinpokal Finale
MSV Arena
08.04.2008
Toeschouwers: 9.744

Voor de 2e keer bezoek ik de MSV Arena. Na eerder MSV Duisburg – Uruguay gezien te hebben is het nu de beurt aan de Diebels Niederrheinpokalfinale. Deze beker voor amateurs is een doorstootstation voor de DFB Pokal. De winnar van deze regionale amateurbeker mag volgend seizoen in de eerste ronde van de DFB Pokal starten. In navolging van enkele jaren geleden is het nu weer een strijd tussen de aardsrivalen uit Düsseldorf en Essen. De laatste editie won Essen in een met 16.000 gevulde Grotenburg te Krefeld de toenmalige Arag Pokal.

De MSV Arena is gebouwd op hetzelfde terrein waar enkele jaren geleden nog het nostalgische Wedau stadion stond. Omdat MSV Duisburg ook met de tijd mee moet en extra inkomsten moet vergaren is er een nieuw stadion gebouwd. Wat nog aan het oude Wedau stadion doet herinneren zijn 2 lichtmasten en het oude scorebord (welke alle 3 buiten gebruik zijn en buiten het stadion staan).

Fortuna Düsseldorf had deze wedstrijd de betere kansen, Essen zou winnen met 0-1. Er waren beduidend meer supporters uit Düsseldorf gekomen dan uit Essen. De vocale ondersteuning (welke erg goed was) mocht niet baten voor Düsseldorf. Na het laatste fluitsignaal wilden enkele Fortuna aanhangers het speelveld bestormen. Met man en macht werd dit voorkomen. Buiten op de parkeerplaats waren er nog kleine relletjes zonder enige betekenis. Enkele fakkels werden nog wel ontstoken.

Posted by Picasa