PSV Eindhoven – Heracles Almelo 3-0

KNVB Beker
Stadion Feijenoord
08.04.2012
Toeschouwers: 50.000

De nationale bekerfinale in Stadion Feijenoord ging dit jaargang tussen PSV en Heracles. Voor laatstgenoemde club was het de eerste keer dat ze in de finale stonden. Gevolg hiervan was dat bijna heel Almelo vandaag in De Kuip was te vinden.

Zoals elke jaar wordt de finale van de KNVB Beker traditiegetrouw in Rotterdam gespeeld. (Behalve als Ajax supporters moeilijk gaan doen dan wil nog wel eens een finale in Amsterdam gespeeld worden). Vandaag was weer een uitstekend voorbeeld hoe 2 grote supportersschare het wel goed met elkaar kunnen vinden!


Al binnen 1 minuut had Jeremain Lens de 1-0 op de voet maar schoot voorlangs. Hierna onstpon een wedstrijd die gelijk opging totdat Ola Toivonen de openingstreffer (achter het standbeen langs) maakte. Na rust scoorde Dries Mertens, met gevaar voor eigen leven en verlies van een stuk tand, de 2-0. Jeremain Lens maakt met een fraai lobje het feestje compleet voor de Eindhovenaren en zette de eindstand op 3-0.
 
Posted by Picasa