Juventus – Torino 3-0

Serie A
Juventus Stadium
01.12.2012
Toeschouwers: 40.042

Na de dameswedstrijd eerder vandaag probeerden we ondanks de staking weer met de tram terug naar het centrum te komen. Helaas verliep dit minder soepel dan op de heenweg. Nadat we dachten dat er geen tram meer kwam en we langs de trambaan liepen richting het centrum kwam er toch nog een tram aan. Nadat vlug wat gegeten te hebben in het centrum van Turijn probeerden we een tram naar het Juventus Stadium te nemen. Waar we eerder op de dag nog geluk hadden lukte het ons dit keer niet. Ons werd verteld dat enkele blokken verderop pendelbussen naar het stadion reden. Met enige moeite hebben we deze plek gevonden en kwamen 15 minuten voor aanvang aan bij het stadion.

De politiehelikopter draaide al flink wat rondjes boven het stadion, Het zou vandaag de eerste stadsderby van Turijn zijn in het nieuwe Juventus Stadium. Dit stadion is overigens gebouwd op de plek waar Stade Delle Alpi gestaan heeft. Tijdens de bouw van het nieuwe stadion week Juventus enkele jaren uit naar het Olympisch Stadion. Het stadion biedt plaats aan ruim 40.000 toeschouwers. Waar in het Delle Alpi veel plaatsen onbezet bleven wekt het nieuwe stadion tijdens wedstrijden veel meer sfeer.

Na een indrukwekkende sfeeractie aan Juventus zijde kon de wedstrijd van start gaan. Tot aan de rode kaart voor Torino was het spel in evenwicht. Na deze rode kaart liep Juventus uit naar een eenvoudige 3-0 overwinning. Saillant detail is dat Pirlo, toch bekend om zijn verfijnde traptechniek, een strafschop huizenhoog overschoot. De sfeer was tijdens de wedstrijd redelijk wisselvallig, misschien ook mede dat we met te hoge verwachtingen naar deze wedstrijd gingen.

P1080871P1080880P1080921