AC Siena – AS Roma 1-3

Serie A
Stadio Artemio Franchi – Montepaschi Arena
02.12.2012
Toeschouwers: 10.291

Op zondag moesten we Turijn al vroeg in de ochtend achter ons laten om onze reis te vervolgen naar Firenze. Met de hogesnelheidstrein, de Frecchio Rossa, raasden we door steden als Milaan, Piacenza, Parma en Bologna naar Firenze. Onze bagage konden we gelukkig al vroeg kwijt in het hotel op zo’n 200 meter van het station. Vanuit stazione Firenze Santa Maria Novella namen we de stoptrein naar Siena. Met een heerlijk zonnetje buiten bracht de trein ons door het Toscaanse land met een tussenstop in o.a. Empoli in Siena.

In Siene aangekomen hadden we niet zo heel veel tijd meer om op tijd voor de wedstrijd in het stadion te komen, we moesten tenslotte nog een kaartje kopen en dit kon alleen in de officiele fanshop in het oude stadsgedeelte van Siena, nabij het stadion. Nadat we de trotse bezitter waren van het kaartje konden we de weg vervolgen naar het stadion. Als je vanuit het oude stadsgedeelte komt ligt het stadion in een soort kuil aangrenzend aan het oude centrum.

Het stadion Artemio Franchi, een naam die we vandaag nog een keer zullen tegenkomen, bestaat uit een kleine overdekte hoofdtribune die me deed denken aan de overdekte hoofdtribune van TuS Koblenz. De overige tribunes zijn gemaakt van steigers en zijn er duidelijk pas geplaatst nadat Siena wat hogerop ging voetballen.

Het stadion was bij lange na niet uitverkocht, ook het AS Roma vak zat niet helemaal vol. De sfeer bleef helaas vandaag ook achterwege, ook al hadden we van Siena zijde niet veel verwacht. Siena nam in de eerste helft brutaal de leiding en ging ook rusten met de 1-0 voorsprong. In de tweede helft nam de druk van de Romeinen toe wat pas 4 minuten voor tijd resulteerde in een voorsprong. In blessuretijd besliste AS Roma het duel definitief.

P1080963 P1080998 P1090025