LOSC Lille Métropole – PSV Eindhoven 2-2

Stadium Nord Lille Métropole

17.02.2011

Toeschouwers: 15.000

De loting was ons qua reisafstand guntsig gezind.

Llille ligt op nog geen 3 uurtjes rijden. Enig nadeel was dat deze week schoolvakanties waren en de vraag naar tickets enorm was. Gelukkig kregen “vaste” uitwedstrijd bezoekers voorrang op de kaartverkoop en konden we rustig richting Lille rijden. Niet ver van het stadion zochten we voor de wedstrijd ons hotel op van waar we met de metro naar het centrum gingen.

Ondaks dat het februari is was het weer vandaag geweldig. We verkenden het centrum van Lille en namen plaats op een terras. de geruchten gingen al dat het ergens zou komen tot een confrontatie met Club Brugge, Lille, Nice, Charleroi en PSV supporters. Waar het in de middag nergens op uit leek te draaien en de sfeer optimaal was sloeg de Franse gendarmerie toch maar toe. Uit het niets schoten deze “heren” met traangas richting de PSV supporters, dit veroorzaakte een chaos waarbij iedereen de dichtsbijzijnde kroegen naar binnen vluchtten. Nadat de rust was wedergekeerd was het plein verlaten. Hoe snel kun je een ontspannen middag verpesten?

Bij het stadion aangekomen nog snel een vaantje in de fanshop gekocht om daarna de lange wandeling richting het uitvak te ondernemen. Het stadion was zeer goed gevuld (beter als mijn eerste bezoek in Lille: LOSC Lille – Sochaux). De sfeer zat er goed in. Wat de verwachting was kwam de eerste helft ook uit. PSV had vrijwel niets in te brengen. Met nog 10 minuten op de klok en een achterstand van 2-0 voltrok zich een klein wonder. Nadat Bouma in de 83e minuut de aansluitingstreffer had gemaakt was het Ola Toivonen die een minuut later de gelijkmaker binnenschoot.