Fortuna Düsseldorf – 1.FC Union Berlin 3-0

2. Bundesliga

Airberlin World

15.04.2011

Toeschouwers: 18.900

Dit jaar wordt het Eurovisie Songfestival gehouden in de Esprit Arena van Fortuna Düsseldorf. Vanweg de voorbereidingen moet Fortuna zijn laatste 3 thuiswedstrijden ergens anders spelen. Meest logisch zou de BayArena zijn in Leverkusen aangezien Bayer Leverkusen haar thuiswedstrijden in Düsseldorf afwerkten toen de BayArena verbouwd werd. Er werd zeer verassend gekozen voor een tijdelijk voetbalstadion naast de Esprit Arena.



De bouw van de Airberlin World, de naam van het tijdelijke stadion, heeft ongeveer een half jaar geduurd. Resultaat is een stadion waar ruim 21.000 toeschouwers plaats kunnen nemen. Met 4 overdekte tribunes (korte zijde staan en lange zijde zit) en 4 lichtmasten lijkt het inderdaad op een knus voetbalstadion. Buiten het stadion waan je je op een festivalterrein, met de houtsnippers op de vloer en de “Stahlrohr”tribunes in zicht.



Vandaag liet Düsseldorf ook zien dat de Airberlin World net zo’n onneembare vesting is als de Esprit Arena. Waar Düsseldorf dit seizoen nog geen thuisnederlaag leed werd in de Airberlin World vandaag union Berlin met 3-0 verslagen. Overigens won Düsseldorf zijn overige twee wedstrijden ook in dit stadion.

Posted by Picasa