SV Sonsbeck – ETB Schwarz Weiss Essen 2-0

Oberliga Niederrhein
Willy-Lemkens-Sportpark
05.08.2012
Toeschouwers: 550

Op de dag dat het voetbalseizoen in Nederland officieel geopend werd vertrok ik richting Duitsland voor de eerste competitieronde in de nieuw gevormde Oberliga Niederrhein. Over de Nederlandse grens tussen Geldern en Goch ligt het plaatsje Sonsbeck dat voor vandaag als bestemming gold.

Aan de rand van het dorp ligt het Willy-Lemkens-Sportpark. Het hoofdveld ligt, bij binnenkomst van het sportpark, achter het kunstgrasveld met sintelbaan. Deze wordt gebruikt bij avondwedstrijden vanwege de lichtinstallatie. Het hoofdveld bezit 1 kleine overdekte zittribune met daarnaast enkele treden voor onoverdekt staan.


Onder toeziend oog van KFC Uerdingen trainer Eric van der Leur en vrouw (ETB SW Essen en Sonsbeck zijn de 2 eerstvolgende tegenstanders van KFC Uerdingen) werd de bal voor het eerst dit seizoen aan het rollen gebracht in Sonsbeck. De wedstrijd ontspon zich als een ware strijd waarin ETB vooraf gesteld favoriet was. Zowel Sonsbeck al ETB mistten tijdens deze wedstrijd een strafschop. Sonsbeck kwam in de 60e minuut verassend op voorsrpong. Voor ETB was dit blijkbaar een reden om ongecontroleerd de aanval te zoeken zonder resultaat. Ondanks dat Sonsbeck zelfs met 9 man kwam te staan (2x rood) viel er in de 81e minuut de beslissing na een benutte strafschop.
 
Posted by Picasa