SV Werder Bremen – TSG 1899 Hoffenheim 2-2

Bundesliga
Weserstadion
04.05.2013
Toeschouwers: 41.000

Na lang twijfelen over welke wedstrijd ik deze zaterdag zou bezoeken viel mijn oog uiteindelijk op SV Werder Bremen tegen TSG Hoffenheim. Al lange tijd stond het Weserstadion op mijn verlanglijstje. De afgelopen jaren is het stadion grondig verbouwd waardoor ik mijn bezoek had uitgesteld totdat het stadion volledig klaar was. Tijdens deze verbouwing is de sintelbaan weggehaald, het veld wat lager gelegd, waardoor de tribunes nu dichter op het veld staan. Tegenwoordig is het Weserstadion een puur voetbalstadion al vind ik het wel jammer dat ik de oude glorie niet gezien heb.

De dag begon redelijk vroeg met de autoreis richting Bremen waar ik ook al rond het middaguur arriveerde. Mijn auto heb ik voor een slordige € 2,50 bij het Hbf geparkeerd en hier ook meteen en lunch genuttigd. Waar de weersvoorspelling voor vandaag zeer wisselvallig zou zijn scheen de zon vandaag de hele dag waarbij de temperatuur om en nabij de 20 graden lag. Via een heerlijke wandeling door het centrum en langs de oevers van de Weser (waar veel mensen op de helling lagen te zonnen) doemden de, niet alledaagse, lichtmasten op.

Mijn kaartje, die ik 1,5 dag van tevoren online gekocht had, lag klaar bij de Abholkasse. Zodra de poorten openden van het stadion ben ik naar binnen gegaan waar ik eerst het enkele foto’s maakte en het programmaboekje rustig gelezen heb.

Als je vandaag Hollandse glorie wilde zien had je een verkeerde dag uitgekozen. De enige Nederlander Eljerio Elia is wegens disciplinerende redenen buiten de selectie gehouden en oud Eredivisionist Arnoutovic eveneens. Bij de tegenstander ontbrak oud-PSV doelman Heurelho Gomes wegens een blessure. Zowel Werder Bremen als Hoffenheim strijden nog volop tegen degradatie.

Onder een stralend zonnetje werd de aftrap verricht, nog geen 70 seconde later lag de bal al op de stip omdat scheidsrechter Hartmann zijn ogen niet scherp had en de strafschop veel te makkelijk weggaf. Aaron Hunt benutte dit kansje feilloos. Chelsea-huurling Kevin de Bruyne (de enige uitblinker van Werder) verdubbelde de score in de 24e minuut waardoor er geen vuiltje aan de lucht leek voor de Hanseaten. Hoffenheim probeerde af en toe voetballend door de defensie van Bremen te komen maar het ontbrak veelal aan de eindpass.

Foute passes sierden de tweede helft. Met nog enkele kleine kansen voor beide ploegen gebeurde er niet veel. Waar de sfeer de gehele wedstrijd er buitengewoon in zat bij de Werder fans kantelde dit naarmate de wedstrijd eindigde. De aansluitingstreffer van Schipplock in de 86e minuut deerden de fans van Werder nog niet, de overwinning was tenslotte binnen handbereik. Het stadion werd echter dood- en doodstil toen dezelfde Schipplock in blessuretijd de 2-2 tegen de touwen werkte. Wat bleef was een zeer gedesillusioneerd stadion, een onwerkelijk gezicht. Op de gezichten van de fans was af te lezen hoe verbaasd ze waren hoe Werder dit ooit nog weg heeft kunnen geven. Ik als (een van de weinige) neutrale toeschouwer kon geen beter slotscenario wensen en ging met een goed gevoel huiswaarts,

werder1werder2werder3werder4