AZ – PSV 2-1

KNVB Bekerfinale 2013
Stadion Feijenoord (De Kuip)
09.05.2013
Toeschouwers: 50.123

Voor het tweede jaar op rij mocht PSV de bekerfinale spelen. Waar vorig jaar Heracles eenvoudig met 3-0 werd verslagen had het dit jaar toch een andere afloop voor de Eindhovenaren.

Eveneens als verleden jaar reisden we per bus af naar het Feijenoord stadion. De heenreis verliep, op een enkeling na, voorspoedig. Eenmaal in het warme Rotterdam aangekomen werd er snel gezocht naar een geschikte plek in de kuip. Kaartnummering doen we tijdens de bekerfinale niet aan.

Voor het PSV publiek lagen er allemaal Brabantse vlaggen klaar wat de sfeer ten goede kwam, helaas brak Roel van Velzen de voetbalsfeer aan duigen. AZ  supporters hadden een choreo georganiseerd met aan de buitenzijde van een immens doek de letters AZ. Op het doek stond hoe alle eerdere tegenstanders op de weg naar de finale werden verslagen.

Onder leiding van Björn Kuipers werd de wedstrijd aangevangen. Waar PSV dit jaar grossierde in defensief geklungel kon het niet uitblijven dat het ook in de bekerfinale tot uiting kwam. Al in de 12e minuut werd dit al werkelijkheid waardoor Adam Maher (zou hij komend seizoen naar PSV gaan? Edit: Ja) voor de 1-0 aan kon tekenen. Nog geen twee minuten later werd de nachtmerrie al werkelijkheid toen Altidore de score verdubbelde. Na het doelpunt van Altidore werd PSV sterker en dit resulteerde in (nog voor rust) de 1-2. Na rust verliep het spel grotendeels op de AZ helft maar verder dan een schot op de paal van Lens in de laatste minuut kwam PSV niet.

Conclusie: Het hele afgelopen seizoen speelde voor PSV in 90 minuten nogmaals af.

psvazbeker12013 psvazbeker22013 psvazbeker32013 psvazbeker42013