Achilles ’29 – VV Katwijk 0-3

Finale algeheel amateurkampioenschap
Sportpark De Heikant
25.05.2013
Toeschouwers: 2.500

Vandaag stond de return van het algeheel Nederlands amateurkampioenschap op het programma. De eerste wedstrijd in Katwijk bleef steken op 0-0. Achilles ’29 was vandaag als thuisploeg en huidig amateurkampioen de favoriet om de titel te prolongeren.

Met de auto werd op deze lentedag naar Groesbeek gereden. Mijn eerste vertraging kreeg ik al ter hoogte van Nijmegen waar in Wijchen een festival gaande was. In Groesbeek zelf was het nog even zoeken naar de juiste weg maar ruimschoots op tijd kon ik de auto parkeren nabij het sportpark.

Nu heb ik al enkele Topklasse accommodaties bezocht maar de accomodatie van Achilles ’29 (dat tenslotte komend seizoen uit wil komen in de Jupiler League) viel me ietwat tegen. Buiten een overdekte staantribune en een kleine overdekte zittribune is er weinig schokkends.

Bij een amateurkampioenschap denk ik vaak aan een goede sfeer, bengaals vuur en nog tig andere sfeeracties. Ook dit viel voor mij tegen deze middag. Buiten enkele slingers van Katwijkzijde werd er niets georganiseerd.

De wedstrijd zelf kon binnen 1 minuut al een andere wending krijgen wanneer Achilles de grootste kans van de wedstrijd kreeg maar de bal ging net naast. Na deze kans kantelde de hele wedstrijd en wist Katwijk vrij eenvoudig uitlopen naar een 0-3 overwinning en werd algeheel Nederlands amateurkampioen.

achkat1 achkat2 achkat3 achkat4