Torino CF – Brescia Femminile 1-3

Serie A
Stadio “Nebiolo”
01.12.2012
Toeschouwers: ca. 100

Een hele week groundhoppen begon met de treinreis naar Italië. Op Düsseldorf Hbf konden we onder het genot van een biertje de plaatselijke voetbaltrots nog aan het werk zien. Na deze wedstrijd op tv konden we ons klaarmaken voor de trip Düsseldorf – Basel. In Basel aangekomen hadden we uiteindelijk nog 5 minuten overstaptijd voor de trein richting Milaan. Vanuit Milaan ging de reis verder naar de eindbestemming van vandaag, Turijn.

Eenmaal ingecheckt in het hotel werd begonnen aan de zoektocht naar Stadio “Nebiolo”. Van te voren was natuurlijk wel uitgepluisd maar hadden we geen rekening gehouden met een openbaar vervoerstaking die uitgerekend deze dag plaatsvond in Turijn. Uiteindelijk ging er toch nog een tramlijn die in de buurt van het stadion zou stoppen. De laatste 400 meter werden te voet afgelegd, en niet veel later zagen we de lichtmasten door de bomen heen.

Het stadion is de thuisbasis van het vrouwenelftal van Torino. Tevens speelt het Turijnse American football team de Torino Jaguars hier haar wedstrijden. Vandaag is het mijn debuut in het vrouwenvoetbal. Waarom niet eerder en nu wel zullen de meesten denken. Het vrouwenvoetbal heeft niet mijn prioriteit maar de combinatie van vandaag met Juventus bood een mooie uitkomst om dit stadion een bezoek aan te doen.

In het stadion, biedt plaats aan 7.200 toeschouwers waarvan 1.200 overdekt, zat gevuld met ongeveer 100 supporters waaronder tientallen supporters uit Brescia. De eerste helft ging nog gelijk op, van hoogstaand voetbal was overigens geen sprake. Torino opende de score maar een steeds beter en gevaarlijker wordend Brescia scoorde net voor rust de gelijkmaker. In de tweede helft trok Brescia de wedstrijd naar zich toe en won verdiend met 1-3.

P1080799 P1080816 P1080829