AC Fiorentina – UC Sampdoria 2-2

Serie A
Stadio Artemio Franchi
02.12.2012
Toeschouwers: 24.049

Na het laatste fluitsignaal zijn we meteen terug naar het station gelopen voor de trein terug richting Firenze. Met een overstap op Firenze S.M.N. kwamen we ruimschoots op tijd aan bij station Firenze Campo di Marte waar het stadion van Fiorentina zich in de directe omgeving van begeeft. Het zou mijn 2e bezoek aan dit stadion worden nadat ik eerder hier PSV zag gelijkspelen met 1-1 door doelpunten van Mutu en Koevermans.

Voor de tweede keer deze zag zaten we in een stadion genaamd Artemio Franchi, het is me tot heden nog niet gelukt om op 1 dag in een stadion te zitten met dezelfde naam en ook nog uitkomend in de hoogste divisie. Het stadion heeft haar laatste renovatie voor het WK 1990 ondergaan. Met 3 onoverdekte tribunes was het vanavond geen pretje om de wedstrijd bij te wonen. Luttele minuten voor het beginsignaal begon het te hozen. Gelukkig hadden we een kaartje voor de overdekte zijde waar het dak net toereikend was voor ons.

Fiorentina tegen Sampdoria, een mooi affiche tussen twee klassieke serie a clubs met een groot verleden. Helaas uitte dit zich niet uit in het toeschouwersaantal. Behoudens de de fanatieke aanhang van Fiorentina achter het doel en de hoofdtribune was het stadion magertjes gevuld. Vanuit Genua waren slechts enkele tientallen supporters gereisd.

Met Mounir el Hamdaoui in de basis (Luca Toni en Stevan Jovetic waren geblesseerd) gaf de scheidsrechter het teken om te beginnen. De wedstrijd ontspon zich tot een aantrekkelijk duel met hier en daar een kans. Uiteindelijk zou niemand aan het langste eind trekken al was Fiorentina er in de slotminuten heel dicht bij. De eindstand 2-2 gaf de juiste verhoudingen weer.

P1090041 P1090073 P1090086