AC Bellinzona – FC Wohlen 1-0

Challenge League
Stadio Communale Bellinzona
03.12.2013
Toeschouwers: 1.500

Om geen voetballoze dag te hebben (velen zouden misschien een extra dag Firenze verkiezen) moesten we vandaag vanuit Firenze weer helemaal terug naar het noorden om aldaar de grens met Zwitserland te passeren bij Chiasso. In Chiasso stapten we over op een regionale trein die ons via Lugano naar het Zuid-Zwitserse Bellinzona bracht. Bellinzona ligt in het Italiaans sprekende gedeelte van Zwitserland.

Op het station van Bellinzona aangekomen viel ons meteen een helikoptergeluid op, eerste wat in je opkomst is de traumahelikopter en schonken er verder geen aandacht aan. Tijdens onze wandeling naar het hostel kwamen we dezelfde helikopter weer tegen met een enorme kerstboom bungelend aan een touw. Deze kerstboom werd netjes in het centrum afgeleverd voor de kerstfeer in het stadje te verkrijgen. De verse sneeuw lag nog op de takken,

Eenmaal ingecheckt werd er eerst naar het stadion gelopen (alles is op loopafstand in dit stadje) om nog foto’s te maken bij daglicht. Na dit ritueel werd een een superbox döner genuttigd om daarna de tijd te doden een een gezellig cafeetje nabij het station.

Rond de klok van 19:15 uur werd aanstalten gemaakt om naar het stadion te lopen. Er stond vanavond een harde ijzig koude wind en een beschutte plek (op het toilet na) was nergens in het stadion te bekennen. Het stadion overigens bezit een overdekte zittribune die niet de gehele lange zijde covert en de rest bestaat uit onoverdekte staanplaatsen.

Bij AC Bellinzona, zagen we in het programmaboekje, staat oud Zwitsers international Hakan Yakin onder contract. Hij zou vanavond helaas niet spelen. AC Bellinzona won de wedstrijd door een doelpunt 30 minuten voor tijd. Na het laatste fluitsignaal zijn we met bevroren tenen snel naar het hostel teruggegaan. Het was vanavond meer vechten tegen de ijzig koude wind dan het aanzien van slecht voetbal.

P1090138 P1090195 P1090212