AC Milan – Zenit Sint Petersburg 0-1

Champions League
Stadio Guiseppe Meazza
04.12.2012
Toeschouwers: 29.508

Vandaag stond de kortste reis op het programma van de hele week. Binnen 1,5 uur waren we van Bellinzona naar Milaan gereden. In tegenstelling tot het regionale treintje van gisteren konden we nu met de Eurocity mee. In Milaan aangekomen werd de bagage in het hotel gedeponeerd en begon de dag met sightseeing. Aangezien we beiden al in Milaan waren geweest wisten we redelijk goed de weg overal. Hoogtepunt van de sightseeing was toch de oorspronkelijke thuisbasis van AC Milan, de Arena vlakbij het oude kasteel. Bij uitzondering staat onderaan nog een foto hier van.

Net na de middag werd er nog een rondje om het Guiseppe Meazza stadion gelopen om het bij daglicht nog enigszins op de foto te krijgen. Ook al hadden we genoeg foto’s van ons vorige bezoek (AC Milan – PSV, halve finale champions league 2005) moesten er vandaag weer foto’s genomen worden.

Na onze culinaire maaltijd in een Amerikaans etablissement werd dan koers gezet naar de wedstrijd van vanavond. Aangezien we toch in de buurt van Milaan waren en er in de buurt geen ander alternatief was werd deze wedstrijd bezocht. Als je denkt, ik kom nooit aan kaartjes voor een Champions League wedstrijd moet je gewoon een keer naar Milaan gaan. Voor slechts € 20,00 heb je een goede plek, wel op de 3e ring.

Nadat we de “wokkel” omhoog hadden gelopen hadden we een prachtig overzicht op het hele stadion. Door de opening aan de zijde waar zich 2 ringen bevinden zag je de nachtskyline van Milaan.

Ondanks het zeer lage toeschouwersaantal waren er na schatting 3.000 Russen aanwezig om hun Zenit aan te moedigen. Terwijl AC Milan al geplaatst was voor de volgende ronde zat Zenit nog in een tweestrijd met Anderlecht om de felbegeerde 2e plek. AC Milan maakte het Zenit vanavond niet moeilijk en de Russen wonnen uiteindelijk met 0-1 door een doelpunt van Danny

.P1090320 P1090368 P1090425 P1090433