SSC Napoli – PSV 1-3

Europa League
Stadio San Paolo
06.12.2012
Toeschouwers: 9.434

De volgende ochtend moesten we op tijd uit Rimini vertrekken om naar Zuid-ItaliĆ« af te reizen. In Bologna hadden we een krappe overstap maar deze verliep voorspoedig. Via steden als Florence en Rome kwamen uiteindelijk tegen 13:30 uur aan in Napoli. De hoofdreden van de hele week ItaliĆ« stond vanavond op het programma: Napoli – PSV.

Het gebruikelijke ritueel van inchecken en bagage achterlaten in hotel werd als eerste gedaan. Hierna werd de stad een beetje verkend. Het gegeven dat Napoli qua verkeer een ongestructureerde stad is klopt helemaal. Overal zie je auto’s en hoor je ze toeteren. Uiteindelijk komen we bij de haven aan waar een groot kasteel ligt. In deze omgeving zijn we gebleven tot dat een bus (georganiseerd door PSV aangezien werd afgeraden op eigen gelegenheid naar het stadion te gaan, enkele die het wel gedaan hebben kunnen het beamen dat het onveilig was) ons naar het stadion bracht,

Tot begin deze week wisten we niet zeker of het publiek toegelaten werd vanavond. Reden hier voor is dat het stadion zich in een zo dusdanig slechte staat bevind dat het langzaam afbrokkelt. Een tweede reden was dat er bij de vorige twee wedstrijden in de Europa League ongeregeldheden zijn geweest. Pas 2 dagen voor deze wedstrijd werd groen licht gegeven dat toeschouwers vanavond aanwezig mochten zijn.

Bij het stadion aangekomen zagen we inderdaad dat het stadion in een zeer slechte staat verkeerd. Desalniettemin is dit stadion van een ongelooflijke schoonheid in combinatie met het complete verleden van het stadion. Diego Maradona leeft in de straten van Napoli op gelijke voet met God.

De wedstrijd zelf deed er eigenlijk niet meer toe. PSV was al uitgeschakeld en Napoli was al zeker van de volgende ronde. Waar Napoli met een redelijk elftal startte kwam PSV met een compleet 2e elftal waar spelers als Manolev, Engelaar en Van Oijen een basisplaats hadden.

Cavani opende de score vanavond en het leek een makkelijke avond voor de thuisclub te worden ware het niet dat ze de 2e keeper opgesteld hadden die, dankzij hem, PSV 3x liet scoren. De wedstrijd golfde op en neer en een eindstand van 4-6 had er dik in gezeten.

Ondanks het lage toeschouwersaantal was het zeker de moeite waard om Stadio San Paolo te bezoeken. Voor een ieder die hier nog niet is geweest raad ik aan om er zo snel mogelijk heen te gaan voordat het stadion vanzelf afbrokkelt.

P1090667P1090670P1090730P1090716