KFC Uerdingen – Rot-weiss Oberhausen 1-1 (5-6 n.p.)

Diebels Niederrheinpokal
Grotenburg Stadion
17.04.2013
Toeschouwers: 4.347

Eindelijk breekt de lente langzaam door en wat is er mooier dan op een goede lente avond een wedstrijd te bezoeken in het Grotenburg Stadion van KFC Uerdingen? Enkele jaren geleden had ik dit genoegen al met een wedstrijd tussen Uerdingen en Dynamo Dresden en vandaag waren de weergoden ons weer goed gezind.

Inmiddels zijn de tijden voor Uerdingen drastisch veranderd, waar het tegen Dresden nog in de Regionalliga West (toen nog 3e divisie) speelt het nu haar wedstrijden in de Oberliga Niederhein 5e divisie. Tegenstander van vandaag in de kwartfinale van de Niederrheinpokal is het een divisie hoger spelende Rot-Weiss Oberhausen die ook met een vrije val bezig zijn nadat ze gedegradeerd zijn uit de 2. Bundesliga. Bijna zeker is dat beide teams elkaar volgend jaar in de competitie weer tegen komen. Uerdingen kan het kampioenschap in de Oberliga Niederrhein bijna niet meer ontgaan.

De belangen voor deze wedstrijd zijn groot. De winnaar van de Niederrheinpokal speelt volgend seizoen mee in de nationale beker, de DFB Pokal, In Uerdingen dromen ze weer van tegenstanders als Bayern München en Borussia Mönchengladbach.

Na de mooie intro van het KFC publiek zag trainer Eric van der Leur dat zijn club niet onder moest doen voor Oberhausen. In een wedstrijd zonder veel kansen scoorde beide clubs 1x in 90 minuten. Oberhausen schopte het met 10 man (na een rode kaart) nog tot de verlenging en evt. strafschoppen. In de verlenging, het spel verliep overigens in een bedenkelijk laag niveau, werd er niet meer gescoord. De temperatuur was nog steeds heel aangenaam waardoor ons avondje Grotenburg dankzij het gelijke spel nog langer werd. In de strafschoppenserie bleek Oberhausen over stalen zenuwen te beschikken en scoorde alle strafschoppen terwijl Uerdingen er 1 mist. Oberhausen heeft door deze overwinning zicht op het meedoen aan de DFB-Pokal, al zal eerst de halve finale nog gewonnen moeten worden van TuS Bösinghoven en in de finale waarschijnlijk Rot-Weiss Essen.

P1090914 P1090928 P1090942 P1090955