RFC Tilleur Saint Gilles – RDC de Cointe-Liège 2-0

1e Provinciale Liège
Stade de Buraufosse
21.04.2013
Toeschouwers: ca. 130

Na de wedstrijd van afgelopen woensdag in Uerdingen werden er al plannen gemaakt voor deze zondag. Niet veel nieuws viel er vandaag te halen totdat ik keek of Royal FC Tilleur Saint-Gilles thuis speelde in het Stade de Buraufosse en warempel, ze spelen thuis.

Op zondag werd koers gezet richting Luik. Dichtbij het stadion was duidelijk dat we niet de enige waren die koers zetten richting Luik. Plots bevond ik me op het parcours van de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik. Hier hadden we helemaal niet over nagedacht, gelukkig viel er op de heenweg weinig van te merken. De col Saint-Nicolas verliep goed voor mijn auto, Later op de middag bleek dat juist op deze col de beslissende slag werd geslagen door de uiteindelijke winnaar Martin,

Terug naar het voetbal. Ruim n uur voor de wedstrijd parkeerden we de auto recht voor het stadion. We hadden ruim de tijd om elk plekje van het stadion op de gevoelige plaat te leggen. Stade de Buraufosse is het op 2 na grootste stadion van Luik. Allen Sclessin van Standard Luik en Stade du Pairay van RFC Luik en Seresièn. Met 2 Engels aandoende overdekte tribunes en een grote staantribune, waar moeder natuur tegenwoordig de slag lijkt te hebben gewonnen, is dit een pareltje in de groene buitenwijk van Luik. Op de achtergrond een heuvel met een kerk en een spoorbrug maakten het plaatje compleet.

Tegenstander van vandaag was Royal Daring Club Cointe-Liège uit de naburige wijk Cointe. Onder het toeziend oog van ongeveer 130 toeschouwers gebeurde er in de eerste helft heel weinig. Na rust werd Tilleur sterker en dit resulteerde in enkele kansen. De 1-0 kwam op prachtige wijze tot stand, De bal werd vanuit rand zestien meter ineens op de slof genomen uit een bicycle kick in de kruising geschopt. De 2-0 was van eenzelfde schoonheid. Van net over de eigen helft werd de bal, over de ietwat ver uit het doel staande keeper van Cointe Liège, in het doel geschopt. Twee wereldgoals in de 5e Klasse van België wie had dat ooit nog gedacht.

Na het laatste fluitsignaal zagen we de helikopter al laag hangen nabij het stadion. Dit betekende dat de wielrenners van Luik-Bastenaken-Luik aan de col Saint-Nicolas zijn begonnen. Op de terugweg zijn om de koers heen gereden tot we op een gegeven moment toch langs het parcours reden en nog en glimp van deze wielerklassieker konden zien. Meer dan wat achterblijvers van Cofidis hebben we overigens niet gezien.

P1100053P1100020 P1100026 P1100032