19.07.2008
Toeschouwers: 3.000

Euskirchen ligt in de buurt van de voormalige hoofdstad van de BRD, Bonn. Na n uurtje rijden ben je in deze kleinstadt. De auto hebben we geparkeerd bij het riviertje Erft, wat ook de naamgever van het stadion meteen is.

In het Erfstadion is TSC Euskirchen de vaste bespeler. Vandaag mochten 1.FC Köln en West Bromwich Albion gebruik maken van de faciliteiten. Zoals vele stadions in Duitsland ligt in dit stadion ook een atletiekbaan. Achter de doelen bevinden zich enkele staantredes en graswallen (wat lekker ligt in het zonnetje). Een overdekte zittribune en een onoverdekte staantribune bevinden zich aan de lange zijden.

Binnen een minuut stond 1.FC Köln al met 1-0 voor en de score liep uit tot 4-0 bij rust. Na de thee versterkte de trainer van “The Baggies” zijn elftal. De wedstrijd was nu meer in evenwicht en het enige doelpunt in de tweede helft was de eretreffer. Afgelopen woensdag speelde West Bromwich een betere partij dan vandaag.