Borussia Mönchengladbach – West Bromwich Albion 2-1

Vriendschappelijk
Hubert-Houben-Stadion (Goch)
16.07.2008
Toeschouwers: 3.500

In Goch speelde vanavond de kampioen van de 2. Bundesliga tegen de kampioen van de Championship in Engeland. Goch ligt net over de grens in Duitsland en was binnen een half uur bereikt. Eerst bij de plaatselijke McDonalds wat gegeten en daarna naar het Hubert-Houben-Stadion gegaan.

Viktoria Goch is de vaste bespeler van het Hubert-Houben-Stadion. Vanavond was het echter het domein van Borussia Mönchengladbach en West Bromwich Albion. Het stadion heeft een atletiekbaan, een overdekte zittribune en een onoverdekte staantribune. Achter de doelen kunnen de graswallen ook nog dienst doen als tribune.

De wedstrijd begon vrij slapjes. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Borussia Mönchengladbach de betere kansen. In de slotminuut van de eerste helft viel dan ook het verdiende doelpunt voor die “Fohlen”. Na rust maakte West Bromwich nog gelijk maar uiteindelijk wist Lamidi, uit een prachtige aanval, snoeihard het net te vinden en bepaalde de eindstand op 2-1.