SC Herford – SC Verl 0-4

Vriendschappelijk
Ludwig-Jahn Stadion
13.07.2008
Toeschouwers: ca. 100

Vandaag gingen we weer eens ouderwets met de trein naar het voetbal toe. Een Schönes-Wochenend-Ticket biedt een uitkomst in het weekend met de tegenwoordige benzineprijzen. In Viersen en Duisburg overgestapt en daarna aangekomen in het Ostwestfälische Herford. Ja, bekend van de Herforder Pils.

Na een wandeling van ruim een half uur kwamen we bij het tot nu toe nog verlaten stadion aan. Een enkele seconde werd er gedacht: is er wel een wedstrijd? Tot we al 3 supporters op de tribune zagen zitten. Het stadion beschikt over een vrij grote overdekte zittribune, met aan de overzijde een ruime staantribune. Achter de doelen zijn in mindere mate ook staantribunes. Een atletiekbaan om het veld maakt dit stadion tot het Ludwig-Jahn Stadion.

Herford, gepromoveerd naar de Landesliga, moest het opnemen tegen Verl, dat dit seizoen in de nieuwe Regionalliga West zal gaan starten. Van begin af aan waren de krachtverschillen groot. Binnen 4 minuten was het al 0-2. De wedstrijd bloedde daarna dood. Er vielen nog wel 2 doelpunten maar we genoten meer van het stadion, de groene omgeving en van het weer. De terugweg verliep, op enkele drukke treinen na, redelijk goed. Het enige minpuntje was dat de bar in de RE6 gesloten was.

Posted by Picasa