FC Concordia Basel – FC Locarno 1-0

Challenge League
Stadion Rankhof
03.05.2008
Toeschouwers: 600

De tweede club uit Basel speelt tegen de Duitse grens aan in het Stadion Rankhof. Na gisteravond de FC Basel aan het werk gezien te hebben, kunnen we vandaag de stad Basel “compleet” maken. Overnacht is in het Formule 1 Hotel Bâle – Mulhouse Airport, wat enkele kilometers van Zwitserland cq. Basel verwijderd is. Een middagje sightseeing in Basel ging vooraf aan de wedstrijd.

Het Stadion Rankhof ligt aan de oevers van de Rijn. Als je goed kijkt zie je net het dak van het St. Jakob Park van FC Basel nog. Vanuit Basel Badisches Bahnhof is het een 15 minuten lopen naar Rankhof. Het stadion bestaat uit 3 staantribunes en aan de lange zijde een overdekte zittribune waarop de naam van het stadion staat.

FC Locarno, staande in de onderste regionen van de 2e Zwitserse divisie, heeft nog een 50 tal supporters meegenomen voor deze “des keizer baards” wedstrijd. Concordia maakte net voor rust het enige en beslissende doelpunt. Frappant was dat er geen enkele vocale ondersteuning was voor de ploeg uit Basel

Posted by Picasa