Europa League
Puskás Ferenc Stadion
21.10.2010
Toeschouwers: 18.000
De loting van de Europa League bracht me dit jaar in Boedapest. De tegenstander van PSV, afkomstig uit Debrecen (Oost-Hongarije), kan niet in hun eigen stadion spelen vanwege de stadioneisen van de Uefa. Net zoals vorig jaar speelt Debreceni haar thuiswedstrijden in Europa in het nationaal stadion van Hongarije; het Ferenc Puskas Stadion. Vanochtend om 9:00 uur zijn we met de trein aangekomen in de Hongaarse hoofdstad.

Na de gehele dag in Boedapest rondgewandeld te hebben werd aan het einde van de middag naar het stadion afgereisd. Via de metro ben je binnen enkele minuten bij het stadion. Het stadion is een oude Oost-Europese “bak” met authentieke lichtmasten die aandoen als een giraffe. Het stadion heeft alleen op de hoofdtribune een overkapping en heeft enkel en alleen zitplaatsen. Bij het oomroepen van de spelers werd Dzsudzsak ook toegezongen door de supporters van Debreceni. Dzsudzsak speelde jaren voor de club uit Oost-Hongarije.

Bij het stadion zelf zag je de eerste Debreceni supporters, ook voor hun was het een hele reis om er vanavond bij te zijn in Boedapest. Toch kwamen er nog 18.000 toesachouwers af op deze wedstrijd, waarin Debreceni brutaal de leiding nam in de 35e minuut. Kort voor rust bracht Engelaar de wedstrijd weer in evenwicht. Na de slechte eerste helft werd PSV iets beter in de tweede helft, al moesten ze wel oppassen voor de counter. In de 66e minuut was het Dzsudzsak (of zat Reis er met zijn hak toch nog aan??) die de eindstand bepaalde op 1-2. Na de uitoverwinning in Kharkiv is dit de tweede uitoverwinning op rij in Europa.